El darrer cap de setmana d’octubre, Les Avellanes serà l’escenari d’una de les fires més salades i aixerida de La Noguera, la primera Fira de la Sal: Entre la Sal i el Cel.

Les activitats s’inicien el dissabte dia 29, amb una xerrada col·loqui de la mà del Sr. Josep Maria Mata Perellò, President del Comitè Científic del Geoparc de Catalunya Central, sota el titol: “voltant pels paisatges geològics de Catalunya: Salines”, al Local Social de Vilanova de la Sal.

Al vespre a les 22:00 hores, és dura a terme un guiatge astronòmic: de la Terra al Cel, a càrrec del Centre d’Observació de l’Univers, des del Salí de Privà a Vilanova de la Sal.

La inauguració de la Fira serà el diumenge a les 10:30 hores a càrrec del Sr. Ferran de Noguera, Director del Serveis Territorials del DARP de Lleida.

Es durà a terme activitats culturals i lúdiques, comptant amb parades de comerços de productes d’elaboració artesanal i productes de proximitat; que ompliran els carrers del poble.

Hi haurà activitats durant tot el matí per la mainada, com els Toc de Fusta i passeig amb ponis, entre altres.
Cal destacar un tast de xocolata, a càrrec del mestre xocolater el Sr. Joan Baldomà de CacauXocolata, amb prèvia inscripció a l’Ajuntament, telefon 973454004.

Tot acaban la jornada festiva, amb un dinar de Germanor Solidari a favor de l’Associació Estel de Balaguer, a la Pista esportiva Carles Utgé i Fontana, de Les Avellanes. Per inscripcions al telefon: 973 454004.

Al mateix temps, es pot participar en un concurs de fotografia #lesavellanesaralleida: Puja la teva foto a: Instagram o Twitter amb els hashtags #lesavellanesaralleida, #aralleida, #lesavellanes, #montsec i #igerslleida. I podràs guanyar: Una estada per a dues persones al Monestir de les Avellanes en règim d’allotjament i esmorzar i dues entrades per a visitar el Parc Astronòmic del Montsec.

+ GOOGLE CALENDAR+ EXPORTAR ICAL